nieuws

03 mei 2015, 11:11

Afsluiting rond Grote Markt duurt tot een uur na de wedstrijd

Afsluiting rond Grote Markt duurt tot een uur na de wedstrijd

Om twee uur precies begint de afsluiting van de binnenstad rond de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ‘voetbalfeest’ op de Grote Markt, waar duizenden den wedstrijd op grote schermen kunnen volgen, begint zondagmiddag om 14.00 uur eindigt uiterlijk één uur na het laatste fluitsignaal. Om iedereen goed zicht te geven, heeft de organisatie de twee grote schermen geplaatst aan de voorzijde van het Stadhuis (voor het bordes) en één scherm aan de kant van V&D.


Het voetbalfeest is georganiseerd door de Stichting Evenementen Groningen in samenwerking met horecabedrijven op de Grote Markt: De Drie Gezusters, Ribhouse Bronco, de Tapperij, Oceans 41, Hooghoudt, Bij van Boven, IJssalon Fiorin, Der Witz, News Cafe, Goudkantoor, Subsonic, de Kostery en de Poffertjeskraam.

Maatregelen


De organisator heeft maatregelen getroffen voor een veilig en feestelijk verloop:

  • Vanaf zondagmiddag 14.00 uur zijn de Poelestraat/Oosterstraat, de Sint Jansstraat en de Kreupelstraat aan de kant van de Grote Markt afgesloten voor het verkeer en voorzien van een verkeersregelaar.
  • Ondernemers rondom de Grote Markt blijven bereikbaar gedurende de openingstijden.
  • Met behulp van matrixborden (tekstkarren) worden aanwijzigingen gegeven aan het publiek in geval van grote drukte of andere, dringende omstandigheden.
  • Om ongeveer 22.00 uur geeft de gemeente de afgesloten wegen weer vrij voor verkeer.