nieuws

18 aug 2014, 10:10

Advocaat vraagt burgemeester Groningen lichaam vrouw op te laten graven

Een Groningse advocaat heeft een verzoek ingediend bij de burgemeester van Groningen om het lichaam van een jonge vrouw,  die vorige mand overleed, op te laten graven voor autoptie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Ruud Vreeman van Groningen moet opdracht geven om het lichaam van een 23-jarige, in juli overleden vrouw, op te graven. Dat zegt de Groningse advocaat Richard Korver. Volgens de advocaat zijn er aanwijzingen dat de vrouw niet door zelfmoord om te leven is gekomen, zoals officieel is vastgesteld, maar door een misdrijf.

 

Dat meldt maandag het Dagblad van het Noorden. De advocaat heeft het verzoek bij de burgemeester ingediend in overleg met de ouders van de jonge vrouw. Zij zeggen aanwijzingen te hebben waardoor ze twijfelen aan het resultaat van een onderzoek van een schouwarts, die concludeerde dat het ging om zelfdoding.

 

Maar volgens de advocaat stond de vrouw optimistisch in het leven, had ze een kind van anderhalf jaar oud, en zat de boordevol toekomstplannen. Volgens de advocaat zou een forensisch patholoog moeten vaststellen of er inderdaad sprake was van zelfmoord.