nieuws

02 apr 2015, 09:09

Academiegebouw blauw verlicht voor autisten

Academiegebouw blauw verlicht voor autisten

Het Academiegebouw van Rijksuniversiteit Groningen wordt donderdagavond blauw verlicht in het kader van Wereld Autisme Dag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met deze eenmalige actie wordt aandacht gevraagd autisme. De universiteit gaat de actie uitvoeren op aanraden van de GGZ-instelling INTER-PSY. Deze organisatie heeft een gespecialiseerd Autisme Team dat onder leiding staat van expert Els Blijd-Hoogewys. Zij is verbonden aan de faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit.

De Wereld Autisme Dag is onderdeel van de nationale Autismeweek van 28 maart tot en met 4 april. Het thema van de Autismeweek is dit jaar: ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel’.

Met de actie ‘Light it up Blue’ worden jaarlijks ongeveer 2000 gebouwen en beelden, zoals het Empire State Building in New York, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en Niagara Falls in Canada, blauw verlicht.

In het verleden deed de Gasunie ook al eens mee met de actie. Ruim één procent van de Nederlanders, dat zijn ongeveer 190.000 mensen, heeft een vorm van Autisme.