nieuws

14 jul 2014, 12:12

5 redenen waarom Groningen straks een vrouwelijke burgemeester kiest

De inschrijving is gesloten: in totaal acht kandidaten hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van Groningen. Daaronder zeven mannen en een vrouw. De zeven mannen kunnen hun droom voor het burgemeesterschap van Groningen echter meteen wel vergeten, want er zijn 5 redenen waarom de gemeenteraad van Groningen straks de enige vrouw die solliciteerde zal gaan kiezen. Dit zijn de redenen:
 


1. Het huidige college van B en W is een hengstenbal. Er is geen enkele vrouwelijke wethouder, en om de heren-wethouders wat te temmen zou het goed zijn wanneer er een vrouw komt.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het huidige college van B en W van Groningen.
Het huidige college van B en W van Groningen.

2. De helft van het Groningse electoraat bestaat uit vrouwen. Dan zou je in het stadsbestuur toch minimaal een vrouw mogen verwachten.
 

Een deel van het Groningse electoraal bijeen.
Een deel van het Groningse electoraal bijeen.

3. Een slimme vrouw op de hoogste bestuurlijke post van Groningen is goed voor de uitstraling van de stad.

Femke
Femke

4. Vrouwen zijn, zoals iedere man weet, multitaskers. Mannen kunnen slechts een dingetje tegelijk. Een vrouwelijke burgemeester kan straks zowel de boel netjes op orde houden in het Stadhuis, als overzicht houden op de financien, als een ambassadeursrol vervullen, als de gemeenteraad voorzitten en nog een heleboel andere dingen meer, en vrouwen schieten nooit in de stress.
 

5. Nederlandse vrouwen zijn het minst ambitieus van heel Europa en kiezen, ook na een universitaire studie, meestal voor brave baantjes van 3,5 dag in de week, terwijl de creches overal leeglopen. Een vrouw als burgemeester van Groningen kan - in de stad van Aletta Jacobs, en met een universiteit zonder vrouwelijke topbestuurders - een voorbeeld zijn voor andere Groningse vrouwen om te laten zien dat als je het slim organiseert je ook best veertig uur per week of meer kunt werken of ondernemen, ook al heb je jonge kinderen.

 

Zo ziet een creche er uit.
Zo ziet een creche er uit.

6. Wat vindt u ?