nieuws

19 mrt 2015, 15:03

4 Mijl bezorgd om uitblijven subsidie gemeente Groningen

4 Mijl bezorgd om uitblijven subsidie gemeente Groningen

De organisatie van de 4Mijl van Groningen maakt zich zorgen om het uitblijven van een toezegging voor subsidie door de gemeente Groningen. Tot nu toe heeft de gemeente Groningen meegeholpen het evenement financieel mogelijk te maken, maar volgens race-director Grietje Pasma is het zorgelijk dat de gemeente Groningen dit jaar nog niet echt over de brug is gekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mevrouw Pasma zei dit donderdag bij de presentatie van de plannen voor de 4 Mijl van Groningen.

 

Volgens haar is uit meerdere onderzoeken gebleken dat de 4 Mijl zorgt voor een enorme spin-off. Alle tienduizenden lopers en familieleden zorgen tijdens de 4 Mijl voor een bestedingsimpuls van een miljoen euro in de binnenstad. Ook is de 4 Mijl een grote stimulans voor veel Stadjers om aan sport te gaan doen.

 

 ‘Bovendien levert het evenement een enorme Groningen-promotie op. Gelukkig hebben we in Menzis een mooie hoofdsponsor, en hebben we ook veel andere sponsoren. Maar als de gemeente Groningen echt niet wil bijdragen, komt ook de subsidie van de provincie Groningen in gevaar. Ik hoop toch echt dat de gemeente Groningen er nog eens goed naar wil kijken’, aldus Grietje Pasma.

 

 

Goede doel – Jeugdsportfonds Groningen

 

Ieder jaar kiest de organisatie een goed doel uit om te steunen. Dat heeft in de loop der jaren al 700.000 euro opgeleverd. Dit jaar is dat doel het Jeugdsportfonds Groningen.

 

 Ruim 7% van de kinderen in de provincie Groningen leeft in armoede (landelijk 6%), met als uitschieter de stad Groningen met 12%. In 2014 konden in de provincie Groningen 1.614 kinderen sporten dankzij het Jeugdsportfonds. Per ingeschreven deelnemer van de 4 Mijl gaat er € 0,40 naar het goede doel. Voor bedrijven is dit € 25,- en per deelnemer van de Jeugdloop € 0,25.