nieuws

03 mei 2015, 10:10

2,4 miljoen voor schatkist FC Groningen bij winst

2,4 miljoen voor schatkist FC Groningen bij winst

Nog nooit stond er bij een bekerfinale financieel gezien zo veel op het spel als vandaag voor FC Groningen en PEC Zwolle.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een van de meest zenuwachtige mensen is vandaag vast en zeker de boekhouder van FC Groningen. Want winst van de club gegarandeerd 2,4 miljoen euro opleveren.

Volgens de weekend editie van NRC Handelsblad is het winnen van de KNVB beker deze keer financieel aantrekkelijker dan ooit tevoren. De ploeg die vanmiddag wint in Rotterdam verdient gegarandeerd 2,4 miljoen euro dankzij zes duels in de Europa League. Dat is voor FC Groningen bijna 15 procent van de normale omzet, en voor PEC Zwolle zelfs bijna een kwart.

 

Maar mocht FC Groningen winnen, dan is het volgens directeur Hans Nijland van FC Groningen wel noodzakelijk om zuinig aan te blijven doen. Bijvoorbeeld in de salariëring van spelers zal FC Groningen ook de komende jaren geen wilde dingen kunnen en willen doen.

 

Volgens Nijland was het de afgelopen periode moeilijker geworden om de Euroborg vol te krijgen en is het verstandig om ook in de begroting nuchter te blijven, de komende jaren. (www.nrc.nl