Innovatie

Hoge onderwijsonderscheiding voor Instituut voor Bedrijfskunde van Hanzehogeschool

Het Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen valt een bijzondere onderscheiding ten deel. De keurmerkcommissie van de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs heeft namelijk aan drie opleidingen van dit Instituut het AISHE certificaat met drie sterren toegekend. Dit is tot dusver de hoogste onderscheiding binnen dit certificaat. Het gaat om de opleidingen Vastgoed & Makelaardij, Management, Economie & Recht én Personeelsmanagement.


Leestijd: 1 minuut

De drie sterren staan voor de mate waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het onderwijs van de opleiding zijn geïntegreerd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, kortweg MVO, staat voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid van opleiding en opleidingsinstituut. De drie onderscheiden opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen hadden al twee sterren.

De studenten van de drie opleidingen houden zich in praktijkcases bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering van bedrijven en het contact met de klant op drie belangrijke gebieden: people, planet en profit. Zo krijgen bijvoorbeeld studenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij als vak vastgoedethiek, studenten MER een blok MVO en begeleiden vierdejaars studenten Personeelsmanagement tweedejaars mbo-studenten naar het vinden van stages of een werkplek om zo drop-out te voorkomen.

De lectoraten Vastgoed en Duurzaam HRM dragen onderzoeken aan waarin MVO een rol speelt. In projecten zoals die van maatschappelijk vastgoed en krimp werken studenten en docenten aan diverse deelonderzoeken, zoals het begeleiden van dorpen in het formuleren van een dorpvisie die de leefbaarheid kan vergroten.

AISHE staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education en focust specifiek op de manier waarop duurzaamheid overgedragen wordt in het onderwijs en uitgedragen wordt in de (eigen) opleiding of organisatie.