innovatie

17 jul 2018, 10:10

Half miljoen voor leeroplossing van Gronings digitaal bureau Alledaags

Half miljoen voor leeroplossing van Gronings digitaal bureau Alledaags

Het Groningse digitale bureau Alledaags heeft een investering van 500.000 euro ontvangen voor de doorontwikkeling van een unieke, intelligente leeromgeving voor de gezondheidszorg. Deze leeromgeving maakt (na-)scholing binnen de gezondheidszorg efficiënter en effectiever dankzij kunstmatige intelligentie. Het geld is afkomstig van Nextgen Ventures, een noordelijk investeringsfonds voor zorginnovatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alledaags is al vijf jaar succesvol in het ontwikkelen van high-end digitale producten en ontwikkelde eerder bijvoorbeeld al de Squla-app, een landelijk leerplatform voor basisschoolleerlingen, en is ook verantwoordelijk voor het onlangs vernieuwde MartiniPlaza.nl.

Een deel van het Alledaags-team houdt zich bezig met slimme leeroplossingen en kunstmatige intelligentie. Na 5 jaar succesvol leerprojecten ontwikkelen, voor onder andere Squla, Universiteit van Amsterdam en Speel je Wijs, is Alledaags haar ontwikkelde algoritmes aan het bundelen in een tool die beschikbaar is voor iedereen. Dankzij de investering van Nextgen Ventures kan deze nu verder worden doorontwikkeld.

De eerste klant die gebruikmaakt van de door Alledaagse ontwikkelde tool is het UMCG. Voor hen maakte het bedrijf een unieke manier van CT-scans interpreteren na binnen deze tool. Lees hier meer over dat project.

Nextgen Ventures

Nextgen Ventures is een investeringsfonds van Zorgverzekeraar Menzis, De Friesland Zorgverzekeraar, Stichting Triade (gelieerd aan het Universitair Medisch Centrum Groningen) en Noaber Foundation. Via het fonds investeren zij in Health IT- en Medtech-bedrijven die een bijdrage leveren aan betere en betaalbare gezondheidszorg.