innovatie

13 dec 2018, 09:09

Dell EMC en VMware sluiten zich aan bij 5Groningen

Dell EMC en VMware sluiten zich aan bij 5Groningen

De Amerikaanse bedrijven Dell EMC en VMware treden als technologiepartners toe tot het 5Groningen-programma. Daarmee komt het totale aantal leden op twaalf. Samen met de andere partners gaan Dell EMC en VMWare op zoek naar nieuwe toepassingen voor de nieuwe generatie mobiel internet (5G), en dan met name op het gebied van Internet of Things (IoT).    

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door het leveren van resources, waaronder infrastructuur, software en kennis, laten Dell EMC en VMware hun expertise en innovatieve mogelijkheden op het gebied van telecommunicatie en IoT zien. De komende maanden zullen op basis van de krachtige platformen van Dell EMC en de brede security- IoT- en virtualisatiekennis en -oplossingen van VMWare diverse 5G pilots worden uitgevoerd.

Groningen loopt voorop in testen 5G

5Groningen brengt partners samen die zijn gespecialiseerd in telecommunicatie, innovatie, wetenschap en duurzame economische ontwikkeling. Samen onderzoeken zij de praktische toepassing van 5G in een ruraal gebied. Daarmee geven ze een belangrijke impuls geven aan de economische ontwikkeling van Noord-Groningen.

Het onderzoek richt zich op de sectoren logistiek, gezondheidszorg, het milieu, energie en landbouw. Zelfrijdende auto’s en het monitoren van gewasziektes zijn twee belangrijke voorbeelden van specifieke toepassingen waaraan wordt gewerkt. Groningen is de enige regio in Europa waar 5G-testen op deze schaal gedaan worden, hierdoor is het 5Groningen-project een uniek initiatief binnen de grenzen van de EU.

Win-win-win-situatie

De kennis en expertise van zowel Dell EMC als VMware zullen volgens de Economic Board Groningen een boost geven aan het 5Groningen-onderzoek. Door de krachtenbundeling  met de andere deelnemers aan 5Groningen, profiteren zowel Dell EMC, VMware alsook EBG van nieuwe mogelijkheden en een nog geavanceerder platform.

Peter Rake, programmamanager van 5Groningen: is dan ook verheugd met de toetreding van de twee nieuwe partners: "Deze Amerikaanse bedrijven zijn wereldspelers in virtualisatie, IoT en cloud-oplossingen en onze pilotprojecten kunnen hiermee profiteren van de inzet van hun technologische kennis en ICT-platformen.”