economie

13 jan 2016, 22:10

Zwanestraat wil Folkingestraat in 2017 opvolgen als leukste winkelstraat van Nederland

Zwanestraat wil Folkingestraat in 2017 opvolgen als leukste winkelstraat van Nederland

Is de Zwanestraat de leukste winkelstraat van Nederland, nog leuker dan de Folkingestraat? Dat kan dit volgend jaar blijken tijdens de volgende verkiezing van de wedstrijd ‘leukste winkelstraat van Nederland’. De Groningen City Club maakte woensdagavond tijdens haar Nieuwjaarsreceptie bekend dat de Zwanestraat in 2017 mee wil doen aan de landelijke verkiezing.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Ik ga ervan uit dat de Folkingestraat  ook een gooi gaat doen naar de titel ‘Leukste winkelstraat van Nederland’, wellicht naar de kroon gestoken door de Zwanestraat, die heeft aangekondigd ook een serieuze poging te gaan doen om deze titel in de wacht te slepen, maar dan voor het jaar 2017”, zo vertelde waarnemend GCC-voorzitter Mark Engberts.

Hij zei dat tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van de City Club in het Martinihotel aan het Zuiderdiep.

Volgens Engberts is het feit dat na de Foikingestraat nu ook de Zwanestraat mee wil dingen naar de nationale titel een teken dat de vele nieuwe winkelconcepten in de stad aanspreken.

“Er valt meer te beleven in Groningen. Beleving is uiteraard meer dan het vullen van een winkelpand. Het is nadenken over de juiste verhoudingen in de straat, de juiste tone of voice in de winkel, de juiste klantervaring in combinatie met je online activiteiten.”, aldus Engberts