economie

17 aug 2015, 15:03

Zonne-energie levert noord-Groningen tientallen banen op

Zonne-energie levert noord-Groningen tientallen banen op

Het gaat hard met het realiseren van zonnepanelen op daken in het aardbevingsgebied in noord-Groningen. Zo hard, dat een van de bedrijven die de zonnecollectoren plaatst, in een jaar tijd bijna twintig medewerkers extra heeft aan kunnen stellen. Het betreft het totaal-installatiebedrijf Technisch Expert Jansen uit Uithuizen, zo blijkt uit een verhaal op de website van de economie van Eemsdelta. De zonnecollectoren worden geplaatst bij mensen die gebruik maken van de compensatie-regeling voor geleden schade.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waar tal van andere installatiebedrijven de afgelopen jaren hun uiterste best moesten doen om het hoofd boven water te houden, heeft Expert Jansen de crisis tamelijk moeiteloos doorstaan. De laatste twee jaar groeit het bedrijf zelfs als kool. Alleen al het aantal medewerkers dat actief bezig is met zonne-energie, is in een jaar tijd gegroeid van acht naar 26. Heeft directeur Henk Jansen (47) misschien een toverformule waardoor hij er in slaagt zijn bedrijf verder te laten ontwikkelen, waar andere zaken amper rendeerden of zelfs het loodje moesten leggen?

 

Duurzaamheid

 

‘Nee! Een toverformule heb ik niet. Maar een verklaring is er denk ik wel. Dat heeft alles te maken met het feit dat wij al jaren geleden onze koers hebben verlegd en “duurzaamheid” tot een van de speerpunten van ons bedrijf hebben gemaakt. Daardoor hebben wij al sinds het jaar 2000 ervaring opgedaan met zonne-energie. En daarmee hadden we een grote voorsprong toen recent de compensatieregeling van kracht werd. Een regeling waarbij mensen die schade hebben door aardbevingen voor vierduizend euro maatregelen mogen treffen om te besparen op energie.’, zo betoogt Jansen.

 

Voor hem is het begrip “duurzaamheid” dan ook beslist geen modewoord. Hij is er al meer dan vijftien jaar intensief mee bezig en is ervan overtuigd dat het efficiënter omspringen met energie voor een installatiebedrijf een nieuwe markt is. Daar komt bij dat hij het persoonlijk veel boeiender en uitdagender vindt om voor klanten oplossingen op maat te bedenken, dan om seriematig telkens hetzelfde kunstje te moeten doen.

 

Klik hier voor het hele verhaal