economie

27 jun 2016, 08:08

Zakenreis voor Groningse ondernemers die de Duitse markt op willen

Zakenreis voor Groningse ondernemers die de Duitse markt op willen

Zakendoen in Duitsland is minder ingewikkeld  dan  wordt gedacht. Alleen: je moet wel een beetje de weg kennen, en weten hoe je Duitse bedrijven kunt benaderen. En voor wie dat zelf allemaal niet kan of wil doen, zijn er ook mogelijkheden om het aanboren van nieuwe markten in Duitsland uit te besteden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor noordelijke ondernemers die willen weten hoe ze het beste de Duitse markt kunnen betreden, is er van 12 tot 14 oktober een oriëntatiereis naar Stuttgart, waarvoor een vliegtuig is gecharterd vanaf Groningen Airport Eelde.

 

De organisatie van de reis is in handen van het Groningse bedrijf Baanders Export, samen met bureau WakeUpEvents.

Baanders Export is gespecialiseerd in het begeleiden van Nederlandse bedrijven naar Duitse markten. Baanders heeft vestigingen in München, Stuttgart, Leipzig en Bremen. En in Groningen.

 

Onderdeel van de driedaagse reis is een oriënterend bezoek aan het Mercedes Benz Museum in Stuttgart en de Deutsche Tour Meisterschaft  (DTM races) aan de Hockenheimring.  Maar  belangrijke onderdelen van de reis zijn ook een Meet &Greet met Duitse bedrijven. En daarnaast  zorgt de organisatie voor een unieke matchmaking, met gegarandeerd twee face to face meetings met twee Duitse bedrijven.

 

‘Ons bedrijf begeleidt Nederlandse bedrijven naar de Duitse markt. Niet als adviseur, want daar zijn er al zeer veel van, maar als uitvoerder. Dat wil zeggen: als men ons vertelt om welk product het gaat, dan gaan wij er mee aan de slag en zorgen voor omzet in Duitsland. Dus het is heel goed mogelijk om het leggen van contacten uit te besteden.’

 

‘Maar iedereen kan het dus ook helemaal zelf oppakken. In elk geval denken we dat zo’n oriëntatiereis naar Duitsland voor veel bedrijven aantrekkelijk is als eerste kennismaking met Duitsland. Wij hopen – en we gaan er vanuit – dat de reis in elk geval zeer inspirerend is voor het groeiend aantal bedrijven dat tegenwoordig zaken wil doen met Duitsland!’, aldus  Marcel Baanders.

 

Nadere informatie en inschrijving:

 

  http://www.nuduitsland.nl