economie

08 feb 2012, 06:06

Workshop Warenhuis: workshops voor Groningse zzp-ers en ondernemers

In Groningen is een ‘Workshop Warenhuis’ opgericht, dat workshops organiseert voor zzp-ers en andere ondernemers. Zij kunnen zich er snel en zeer betaalbaar laten informeren over tal van zaken die nodig zijn voor bedrijfsvoering en ondernemerschap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kennis en vaardigheden opdoen is één, de informatie voor je eigen bedrijf nog dezelfde dag gebruiksklaar hebben is twee. Het eind januari 2012 in Groningen gestarte Workshop Warenhuis combineert theorie en praktijk on the spot.

Het Workshop Warenhuis richt zich op zzp-ers en ondernemers. Het bedrijf organiseert - op eigen initiatief en op verzoek - workshops over alle zaken die nodig zijn voor bedrijfsvoering en ondernemerschap: een website, sociale media, acquisitie, presentatie, samenwerking, administratie, belastingen, verzekeringen etcetera. Alle workshops worden gegeven door specialisten op hun vakgebied. Zij zijn zelf ook zzp-er of ondernemer.

Workshop Warenhuis oprichtster Jacqueline Kooiman: ‘Ik was op zoek naar een workshop WordPress om zelf een site te maken. Een geschikte cursus bleek in Noord-Nederland echter lastig te vinden. Vooral omdat ik drie eisen tegelijk stelde: betaalbaar, in de buurt en resultaatgericht. Dat moet en kan anders, dacht ik. Dan organiseer ik zulke workshops zelf.’

De eerste workshops met maximaal 12 deelnemers staan op stapel: met Wordpress in één dag online met je eigen website, online imago en meer rendement van de website. Andere workshops worden ontwikkeld.

Uit onderzoeken in 2009 van onder andere de Raad voor Werk en Inkomen blijkt dat zzp-ers en kleine ondernemers zich wel vaak (bij)scholen op hun vakgebied maar dat direct toepasbare kennis op het gebied van ondernemersvaardigheden er vaak (ernstig) bij inschiet.

Het Workshop Warenhuis wil dit veranderen door het kennisniveau van noordelijke zzp-ers en ondernemers vanuit een centraal punt te vergroten met goede en betaalbare workshops in de eigen omgeving. Met bijeenkomsten van een halve of hele dag waarin specialisten hun kennis en vaardigheden delen met de deelnemers. Jacqueline Kooiman: ‘Zo ontstaat een netwerk van succesvolle, zelfstandige en mogelijk samenwerkende ondernemers.’

===

Meer informatie:


Jacqueline Kooiman, 036-12690289
info@workshopwarenhuis.nl
www.workshopwarenhuis.nl