economie

10 dec 2013, 09:09

WinterWelVaart: groot evenement rond historische schepen in Groningen van 20 t/m 22 december

WinterWelVaart: groot evenement rond historische schepen in Groningen van 20 t/m 22 december

De binnenstad van Groninen krijgt deze maand een nieuwe toeristische impuls, dankzij het evenement WinterWelVaart . Dat is een sfeervol winterevenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens het evenement liggen tientallen prachtige historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. De schippers openen tijdens WinterWelVaart gratis hun schepen voor het publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het muziekprogramma van WinterWelVaart bestaat dit jaar onder meer uit The Black Atlantic, Jeroen Kant (bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland), Stuart Mavis, Meadowlake, Meindert Talma, Swinder, Harm Wierda, Shoe Eating Rabbits en nog veel meer. Deze en andere intieme concerten vinden plaats in de schepen of in het huiskamercafe In den Wolligen Walvisch aan het eind van de Hoge der A.

 

Na het succes van vorig jaar presenteert kunstenares Anke Slooff ook dit jaar weer de door haar gecoördineerde Kunstroute. Aan boord van schepen en op de wal vind je werk van kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en van een aantal bijzondere gastexposanten. Als onderdeel van deze kunstroute is er in voormalige galerie De Mangelgang aan de Lage der A een ‘Hommage aan Jo van Dijk’ te zien.Een bijzonder, nieuw onderdeel van de 7e editie van WinterWelVaart is De Stichting Geïntegreerde Visserij, een werkgroep van vissers die samen werken aan een praktisch en haalbaar toekomstperspectief voor kustvisserij met kleine schepen. Aan het eind van de Lage der A liggen de schepen TM9 en ZK18, waar je aan boord en op de kade ernaast van alles kunt doen. Van leren vissen tot vis fileren. En natuurlijk kun je een visje komen eten.Naast deze onderdelen is er in de schepen, op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum nog veel meer te zien en te doen. Er is een uitgebreide kerstmarkt, film, literatuur en verhalen en er zijn natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat ook gratis toegankelijk is tijdens het evenement zijn allerlei (kinder)activiteiten te beleven.

Het volledige programma : www.winterwelvaart.nl