economie

14 mei 2015, 18:06

Winkel-opening op Hemelvaart: ‘Succes, drukte was boven verwachting’

Winkel-opening op Hemelvaart: ‘Succes, drukte was boven verwachting’

De winkelopening op Hemelvaartsdag in Groningen is een succes geworden. “Het was een uitstekende koopzondag. Ook dankzij de aanwezigheid van de Meikermis was het echt gezellig druk in de binnenstad en in de winkels was veel publiek!’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt Eric Bos, directeur van V&D in Groningen. Zijn warenhuis was op Hemelvaartsdag voor het eerst open, samen met een zevental andere grote winkels. Deze acht zaken namen het initiatief om open te zijn, maar veel kleinere winkels besloten ook om open te gaan.

 

‘In tal van straten waren winkels open: Ebbingestraat, Herestraat, Stoeldraaierstraat of Vismarkt. Er waren natuurlijk ook bedrijven die er voor kozen niet open te zijn, maar iedereen kon zelf een keuze maken om open te zijn’, aldus Eric Bos.

 

Volgens hem was het jarenlang traditie dat op Hemelvaart alleen de meubelboulevards open waren. ‘Maar de consument wil misschien ook wel eens iets anders, dachten we. En dat blijkt inderdaad zo uit te pakken. Het was een prima zondag: we hebben twee keer zoveel omzet gedraaid als op Moederdag’, aldus een tevreden V&D-directeur.

======

(Foto: archief, Twitter)