economie

25 okt 2011, 10:10

Jos Beeres Wijnkoperij uit Groningen in actie voor Sri Lanka en Zuid-Afrika

Donderdag 27 oktober 2011 zal een twaalftal prominente Nederlanders, verspreid door heel Nederland, in het kader van de KICKOFF Goede Doelen Wijn voor Stichting Help Direct, hun bijdrage leveren.Guus Meeuwis, Annemarie Jorritsma, Bauke Mollema, Andre van Duin, Onno Hoes, Piet Paulusma, Astrid Engels, Harald van Panhuis & Harald Lankhorst, Lenie ‘t Hart en Jannes nemen deze dag de eerste flessen in ontvangst. Hans Langhout, oprichter van Stichting Help Direct, zal samen met ambassadeurs waaronder Jacques J. d’Ancona van de stichting en Anouschka en Wietze Snaak, eigenaren van Jos Beeres Wijnkoperij, persoonlijk de wijn overhandigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Help Direct is een stichting die zich al meer dan 5 jaar inzet voor scholen in Sri Lanka en Zuid-Afrika. Het zijn scholen in achtergebleven gebieden, zonder schoon drinkwater, zonder toiletten. De stichting zorgt dat dit er komt. Hierdoor krijgen duizenden kinderen betere onderwijsomstandigheden en krijgt het kind, maar ook het land, een beter kans op een goede toekomst.

Goede Wereld Wijn is een initiatief van Jos Beeres Wijnkoperij. Gedurende de periode van een heel jaar gaat van elke verkochte fles gaat 1 euro naar Stichting Help Direct. Genieten van een mooie wijn en tegelijk een bijdrage leveren aan een bijzonder goed doel. Dat is de gedachte achter Goede Wereld Wijn.

Welke wijnen?


De Goede Wereld Wijn komt uit Zuid-Frankrijk, de Languedoc. De rode is een houtgerijpte wijn gemaakt van drie druivenrassen: grenache, syrah en mourvèdre. De wijn heeft een fruitige geur (rode bes) met een hint van vanille. De smaak is intens, vol en rond met nuances van donker bosfruit, zoals bessen en bramen.