economie

10 aug 2012, 10:10

Werkplein Eemsdelta biedt Groninger jongeren kans op stage lopen in Glasgow

Onder Nederlandse en Schotse begeleiding zes weken lang – met behoud van uitkering- werkstage lopen in Glasgow. Daar meedoen aan een boeiend leer-, werk- en cultureel uitwisselingsprogramma. Op die manier nieuwe (werk)ervaring opdoen en ontdekken welk werk je goed ligt, waar je goed in bent. Om daarna met die ervaring in of buiten Nederland je eigen toekomst verder vorm geven. Dat is de kans die Werkplein Eemsdelta biedt aan maximaal zeven werkzoekenden met een uitkering.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelnemers vertrekken begin september a.s. met het Project Future Move naar het Schotse Glasgow. Aanmelden kan bij de -eigen- werkcoach op Werkplein Eemsdelta in Delfzijl. in aanmerking komen WWB- en WAJONG-uitkeringsgerechtigden onder de 35 jaar, die niet verslaafd zijn. Deelname kost niets. De inschrijving stopt 18 augustus 2012, dus enige haast is geboden!

Project Future Move
Project Future Move- a change for a better life- is de opvolger van het Europese project Über die Grenze (toen 8 werkzoekenden een zelfde soort werkstage liepen in de Duitse stad Münster.) Dit project was zeer succesvol.

De insteek van Future Move is de deelnemers te activeren en te stimuleren zodat ze financieel weer op eigen benen kunnen staan en hun motivatie om te werken aan een succesvolle toekomst toeneemt.
Bij een goed verloop ontvangen de werkzoekenden een getuigschrift en een zogeheten Europass Mobility. Met deze documenten en de opgedane ervaring zijn hun kansen op de arbeidsmarkt een stuk groter.

De partners in Project Future Move
Het project wordt uitgevoerd door Werkcenter en een Schotse samenwerkingspartner in Glasgow. Zij zorgen zowel voor de organisatie als de begeleiding van de werkzoekende op locatie. Werkplein Eemsdelta en Werkcenter verzorgen een Voorbereidingsbijeenkomst.