economie

28 mrt 2018, 10:10

We4Sea en Hotelchamp winnen halve finale Young Business Award in Groningen

We4Sea en Hotelchamp winnen halve finale Young Business Award in Groningen

De startups We3Sea en Hotelchamp hebben de eerste halve finale van de Young Business Award gewonnen. In MartiniPlaza behaalden zij de eerste twee tickets voor de grote finale van de verkiezing op 28 juni in het Atlas Theater in Emmen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tickets werden uitgereikt door de Groningse gedeputeerde Patrick Brouns (Economische Zaken). Televisiemaker Jan Versteeg -  beter bekend als 'de Mol' - deed de presentatie van de eerste halve finale. 

De jury was lovend over beide bedrijven, die overigens niet in het Noorden gevestigd zijn. Het Amsterdamse Hotelchamp probeert de directe en indirecte boekingen bij hotels te optimaliseren. “Je denkt dat er in deze branche weinig valt te veranderen en dan komen zij met een fantastisch idee”, zegt juryvoorzitter Gerard de Boer. “Daarmee geven ze hoop aan bedrijven die iets meer zelfstandigheid in hun marketing willen.”

We4Sea uit Delft wil de scheepvaart schoner maken door fors in te zetten op duurzaamheid. “Het is mooi dat er bedrijven zijn die niet alleen naar de profit kijken, maar die ook iets doen wat enorm goed voor de wereld is”, aldus De Boer daarover.

Ook in Leeuwarden vindt nog een halve finale van de Young Business Award plaats. De twee finalisten voegen zich op 28 juni bij We4Sea en Hotelchamp. De winnaar van de grote finale krijgt een felbegeerde award en een geldprijs van 15.000 euro.