economie

21 sep 2011, 11:11

Waterbedrijf Groningen komt met duurzaam-watertappunt voor bijvullen van flesjes

Inwoners en bezoekers van de stad Groningen kunnen voortaan hun waterfles duurzaam hervullen met vers kraanwater. Achter het Groninger Museum heeft Waterbedrijf Groningen een modern vormgegeven openbaar tappunt geplaatst. Op dinsdag 27 september wordt het officieel geopend door Wethouder Jannie Visscher. Zowel de gemeente als het waterbedrijf willen hiermee forenzen, winkelend publiek en andere voorbijgangers de gelegenheid bieden hun eigen flesje met vers kraanwater te (her-)vullen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

En daarmee het drinken van kraanwater stimuleren en makkelijker te maken. Immers kraanwater is gezond en lekker, en ook nog eens 30-1300 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit de fles.

Ook draagt een openbaar watertappunt bij aan het verminderen van zwerfaval; mensen zijn eerder geneigd hervulbare flesjes mee te nemen in plaats van flesjes die direct worden weggegooid. Om dit te benadrukken worden tijdens de opening van het watertappunt hervulbare waterflesjes van De Dopper (dedopper.nl) uitgedeeld.
 

Watertappunt


Het watertappunt is ontwikkeld door Jointhepipe.org. Jointhepipe.org is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten financiert de organisatie drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden.

Dankzij het watertappunt in Groningen wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Waterneeds, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten produceert. Ook Waterbedrijf Groningen ondersteunt Basic Waterneeds.