economie

10 mrt 2014, 16:04

Wat is de favoriete winkel van Groningen?

Stadjers kunnen dit jaar de leukste winkel van Groningen kiezen. Servicepunt Detailhandel Groningen organiseert de Winkelverkiezing050, een verkiezing waarbij consumenten en een professionele vakjury bepalen welke winkel van Groningen favoriet is. Vorig jaar werd de verkiezing ook al georganiseerd. Toen deden ruim 133 winkels mee en werden er ruim 20.000 stemmen uitgebracht. Uiteindelijk gingen Kaldi Koffie & Thee en De Schoenenfabriek er met de prijzen vandoor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verkiezing waaraan fysieke winkels in de gehele stad kosteloos kunnen deelnemen kent dit jaar een aantal nieuwe elementen. Zo is onder andere het aantal categorieën uitgebreid en zijn er allerlei nieuwe acties beschikbaar voor deelnemende winkels. Winkels kunnen nu ook kans maken om te winnen in de categorie “Publieksfavoriet” en “Meest actief op Social Media”. De stem van de consument weegt hierbij zwaarder en we stimuleren zo winkels om (extra) goed na te denken over het effectief inzetten van sociale media”, aldus Erwin Mulder, coördinator van het Servicepunt Detailhandel Groningen.

Met het organiseren van Winkelverkiezing050 hoopt de organisatie winkeliers te kunnen stimuleren, inspireren en motiveren in hun gevecht om de klant. “We besteden dit jaar extra aandacht aan praktische informatie die winkeliers kan helpen bij het ondernemen. We zetten stevig in op het gebruik van Social Media, hebben diverse leuke acties bedacht waarmee winkeliers consumenten kunnen verrassen en verleiden en zorgen ook voor de nodige kennisverrijking”, aldus Mulder.  

Deelname aan Winkelverkiezing050 is voor alle winkeliers in de stad Groningen met een fysieke winkel ook in 2014 geheel kosteloos. Deelnemers krijgen gratis tips en trucs om hun winkel te promoten. Vanaf maandag 10 maart kunnen winkeliers zich aanmelden voor de verkiezing. Op zaterdag 10 mei wordt er een kick-off gehouden en kunnen de kiezers hun stem uitbrengen op de leukste winkel van Groningen.