economie

17 apr 2013, 16:04

Vrijdag netwerkbijeenkomst Eems Dollard Business Forum in Veendam

Vrijdag 19 april vindt de 31ste netwerkbijeenkomst van het Eems Dollard Business Forum (EDBF) plaats. Het thema voor deze bijeenkomst is ‘Cultuurverschillen – de geschiedenis van Nederlands-Duitse zakenrelaties’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijeenkomst vindt plaats in het Gjaltemastadion De Langeleegte aan de Langeleegte 16a te Veendam. Aanvang bijeenkomst 14.30 uur. De EDBF bijeenkomsten hebben tot doel grensoverschrijdende betrekkingen te intensiveren en langdurige contacten in ons buurland Duitsland aan te knopen.

Perceptie en cultuurverschillen


Na een welkomstwoord van de Burgemeester van Veendam, de heer Ab Meijerman zal journaliste en schrijfster Kerstin Schweighöfer de gasten meenemen op een reis door de tijd. Daarbij worden zaken als wonderbaarlijke veranderingen in perceptie meengenomen maar ook hoe bijvoorbeeld Duitse eigenschappen zoals vlijt en degelijkheid ineens sexappeal kregen. Kerstin Schweihöfer begint haar reis met het beroemde spuugincident van Frank Rijkaart tijdens het WK voetbal in 1990 en eindigt anno 2012 met een loflied uit het NCR ‘Genieten van de Duitsers’.

Informele afsluiting
De bijeenkomst wordt, zoals u dat gewend bent, informeel afgesloten. Wij nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.