economie

26 jul 2017, 09:09

VPRO's Tegenlicht Meet Up over duurzaamheid in Energy Academy

VPRO's Tegenlicht Meet Up over duurzaamheid in Energy Academy

Wat is er logischer dan een debat-sessie over duurzame energie in het duurzaamste gebouw van Groningen? Op vrijdag 18 augustus van 18.30 uur tot 20.00 uur organiseert de Rijksuniversiteit een Groningse editie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het Energy Academy-gebouw op de Zernike Campus. Eerst wordt de Tegenlicht-docu 'De Doorbraak van Duurzaam' vertoond, daarna is er ruimte voor debat over het onderwerp.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tv-uitzendingen van VPRO Tegenlicht zijn populair, stemmen tot nadenken en zetten aan tot gesprek en discussie. Dit gebeurt dan ook regelmatig in zogenoemde ‘VPRO Tegenlicht Meet Ups’. De komende Groningse editie gaat over duurzame energie. De uitzending ‘De Doorbraak van Duurzaam’ wordt vertoond in een van de collegezalen van het nieuwe, duurzame en veel bekroonde Energy Academy-gebouw.

De bijeenkomst en het debat worden geleid door Jaap de Wilde, hoogleraar internationale betrekkingen en veiligheidsstudies bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Wilde is al tientallen jaren betrokken bij discussies over duurzaamheid en klimaat-veiligheid en kan met zijn brede, internationale kijk op de zaken uitstekend uit de voeten met het thema. De voertaal is Engels en het perspectief internationaal, aangezien een deel van het publiek die avond bestaat uit promovendi die uit de hele wereld naar Groningen zijn gekomen voor de Energy Summer School van de RUG.

Meer informatie is ook te vinden op Tegenlichtmeetupgroningen.wordpress.com

De Meet Up is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen – wel even aanmelden via Facebook/tegenlichtmeetupgroningen.