economie

16 apr 2014, 20:08

Voorzitter VNO-NCW in gesprek met bedrijfsleven over Chemiecluster Delfzijl en aardbevingsdossier

VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes brengt donderdag 17 april een werkbezoek aan Noord-Nederland om zich op de hoogte te stellen van de belangrijkste ontwikkelingen in onze regio en de rol die het bedrijfsleven daarbij speelt. Met name de toekomst van het Chemiecluster Eemsdelta en het aardbevingsdossier staan hierbij centraal. Wientjes brengt hiertoe bezoeken aan ESD-SIC in Delfzijl en SealteQ Group in Stadskanaal.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Chemiecluster Eemsdelta

 


ESD-SIC in Delfzijl produceert hoogwaardig siliciumcarbide onder strenge milieueisen en is de meest milieuvriendelijke SiC-producent ter wereld. Het bedrijf heeft echter ook te maken met een ongelijk speelveld in Europa als het gaat om energieprijzen. Recent heeft de werkgroep Willems een actieplan voor de toekomst van het chemiecluster Eemsdelta opgesteld, met als doel het versterken van de concurrentiepositie van de chemiebedrijven, Hierover zal Wientjes met het bedrijfsleven in gesprek gaan.

 


Aardbevingsdossier


SealteQ Group in Stadskanaal is gespecialiseerd in het beschermen en behouden van infrastructurele en industriële installaties: van waterdichte werken, specialistische asfaltwerkzaamheden en hoogwaardige staalbescherming tot grootschalige kunststofcoating applicaties en brandvertragende toepassingen. Tijdens het bezoek aan SealteQ Group staat het aardbevingsdossier centraal en de vraag welke rol bedrijven als SealteQ Group kunnen spelen bij het aardbevingsbestendig maken van gebouwen in het aardbevingsgebied.Na afloop van beide bedrijfsbezoeken zal Wientjes in het Hof van Saksen in Nooitgedacht een inleiding houden voor leden van VNO-NCW Noord, waarbij hij zal inzoomen op de Haagse actualiteiten.