economie

24 apr 2014, 09:09

Voorzitter SER Noord-Nederland: “Ondernemer ziet door bomen bos niet meer bij woud aan innovatieregelingen"

Voorzitter SER Noord-Nederland: “Ondernemer ziet door bomen bos niet meer bij woud aan innovatieregelingen"

‘Het is voor ondernemers in Noord-Nederland heel erg lastig om een beroep te doen op steun bij innovaties. Het probleem is niet dat er te weinig regelingen zijn, maar eerder dat er zoveel verschillende innovatieregelingen zijn, dat het zeer lastig en onoverzichtelijk is. Dat moet beter kunnen!’. Dat betoogt Frans Japers, voorzitter van de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland (SER Noord Nederland) in een blog op de website van zijn organisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Wie zich als ondernemer in Noord-Nederland verdiept in regelingen voor steun bij innovatie, heeft een grote kans om door de bomen het bos uit het oog te verliezen. Er zijn in totaal zo’n 360 regelingen waar men een beroep op zou kunnen doen. Allemaal met hun eigen specifieke doelstelling en eigen specifieke wensenlijstjes. Wie de lange lijst bekijkt zou wel eens in de verleiding kunnen komen om te denken: “Laat maar! Ik ga eerst wat anders doen!”

 

“Dat is precies waar het aan schort in Noord-Nederland. Het Noorden heeft uitstekende mogelijkheden om economisch verder te groeien. Volgens het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is het zelfs zo dat Noord-Nederland zich in het Europa van 2020 kan hebben ontwikkeld tot de regio die bekend staat om de vernieuwende manier waarop economisch voordeel behaald is uit innovatie. De kansen zijn er dus, maar of mkb-bedrijven  - de hoofdmoot in de noordelijke economie - die kansen ook grijpen, is maar de vraag.

 

En dat is de reden waarom de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland onlangs een advies heeft uitgebracht aan de noordelijke overheden over het innovatiebeleid voor het Noorden. “Aan de slag!”  is het thema er van. De strekking van dat advies is dat het voor de MKBer die wíl, een stuk eenvoudiger en gemakkelijker moet worden om steun te krijgen bij innovaties, zodat iedereen snel aan de slag kan.”

 

Het volledige blog is te vinden op:

 

 www.sernoordnederland.nl