economie

11 nov 2015, 16:04

VNO NCW Noord: “Hanzehogeschool Groningen mag hartstikke trots zijn op aandacht voor ondernemerschap”

VNO NCW Noord: “Hanzehogeschool Groningen mag hartstikke trots zijn op aandacht voor ondernemerschap”

‘Hanzehogeschool Groningen mag hartstikke trots zijn op de manier waarop men het ondernemerschap onder studenten stimuleert. Dat dat succesvol is blijkt ook uit het hoge aantal startende ondernemingen vanuit de Hanzehogeschool’. Dat zei woensdagmiddag directeur Lambert Zwiers van VNO NCW MKB Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij sprak bij het toekennen van een Kwaliteitslabel Ondernemen voor de opleiding Bedrijfskunde MER. Dat gebeurde bij het Groningen Center of Entrepreneurship Value050. Dat is een onderdeel van Hanzehogeschool dat studenten stimuleert om zelfstandig ondernemer te worden.

 

Volgens Lambert Zwiers (rechts op de foto) is het de overtuiging van VNO NCW Noord dat vooruitgang ondernemerschap vergt. En daarom is het voor Nederland van vitaal belang dat er ondernemende studenten worden opgeleid. Volgens Zwiers is de Hanzehogeschool momenteel zeer goed bezig met het bevorderen van ondernemerschap.

 

VNO NCW MKB Noord gaat Hanzehogeschool daarbij ook een handje helpen door het verlenen van een soort Keurmerk aan opleidingen die ondernemerschap bevorderen. Het idee voor dat keurmerk is afkomstig van Frans Donders, directeur van het Groningen Center of Entrepreneurship Value 050 en Incubator Cube 050  (op de foto links).

 

Ook Marjan van Os, vice-voorzitter van het college van bestuur van de Hanzehogeschool liet weten trots te zijn op de manier waarop de Hanzehogeschool het thema ondernemerschap vorm en inhoud geeft. 'Er is geen opleiding meer bij ons die niet meer opleidt tot ondernemende professional', zo zei ze.

 

Bedrijfskunde

 

De opleiding Bedrijfskunde MER van de Hanzehogeschool is de eerste opleiding in het land die het kwaliteitslabel Ondernemen heeft verkregen. Daarmee heeft de opleiding aangetoond dat de kwaliteit van haar onderwijs en de ondersteuning bij het ondernemen voldoen aan de eisen die VNO-NCW MKB Noord en de Hanzehogeschool Groningen daarbij stellen.

 

In samenwerking met het werkveld heeft Bedrijfskunde MER een sterke visie ontwikkeld op ondernemerschap en zijn zij erin geslaagd deze ondernemende houding te vertalen in een onderwijsprogramma, waarbij de studenten vanaf dag één worden gestimuleerd om een ondernemende professional te zijn of ondernemer te worden.

 

Tijdens de opleiding kunnen studenten starten met een eigen bedrijf. Zij leren hoe zij een eigen bedrijf tot bloei en groei kunnen brengen en zullen uiteindelijk ook afstuderen binnen het eigen bedrijf - liefst met personeel.

 

​De Hanzehogeschool Groningen en VNO-NCW MKB Noord zijn afgelopen studiejaar met een ​unieke samenwerking gestart om ondernemerschap onder studenten te bevorderen. Samen hebben zij het label HG/VNO-NCW Noord Ondernemen opgezet, dat opleidingen mogen voeren als de kwaliteit van hun ondernemerschapsonderwijs en -ondersteuning aan de eisen van het label voldoet.

 

Een opleiding krijgt het label na een positieve beoordeling door de HG/VNO-NCW Noord commissie, waarin enerzijds ondernemers uit het netwerk van VNO-NCW MKB Noord en anderzijds docenten en onderwijskundigen van de Hanzehogeschool zitten.