economie

31 aug 2016, 14:02

Vliegveld Eelde wordt ‘logistiek partner’ van Donar

Vliegveld Eelde wordt ‘logistiek partner’ van Donar

Groningen Airport Eelde en basketbalclub Donar hebben de handen ineen geslagen. De spelers van Donar vliegen vanaf eind september vanaf Eelde naar alle Europese uitwedstrijden.  Door de dagelijkse verbinding met hub Kopenhagen kunnen de spelers vanaf Eelde naar elke wedstrijdstad in Europa vliegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 29 september speelt Donar haar eerste Europese uitwedstrijd tegen het Estse Tartu Rock. Spelers en staf vertrekken dan voor het eerst vanaf Groningen Airport Eelde. Voorzitter van Donar Gert Kiel: “De hub-verbinding naar Kopenhagen komt precies op het juiste moment. Hierdoor kunnen wij voor onze Europese wedstrijden dicht bij huis vertrekken. We hoeven niet meer eerst met de bus naar Schiphol en hebben hierdoor veel minder reistijd.”

Ook luchthavendirecteur Marco van de Kreeke is enthousiast over de samenwerking: “Donar laat zien hoe waardevol goede verbindingen zijn voor de internationale aspiraties van de club. Dit toont ook aan wat er door de hub-verbinding nu mogelijk is. Een mooi voorbeeld voor andere Noordelijke partijen met internationale ambitie. We kijken er naar uit om de spelers en staf te ontvangen op de luchthaven. En dat geldt uiteraard ook voor de Europese tegenstanders van Donar.”

De luchthaven zal de nieuwe reismogelijkheden via Kopenhagen promoten tijdens en rond de Europese wedstrijden van Donar.