economie

11 feb 2012, 11:11

Virol Recycling Groep wint eerste Ondernemersprijs Oost-Groningen

De Virol Recycling Groep is winnaar geworden van de eerste Ondernemersprijs Oost-Groningen. Uit handen van juryvoorzitter Karel Groen, directeur EDR, kreeg Virol-directeur Jan Lucas Oldenburger, de prestigieuze bronzen award ‘de Gouden Toekomst’ uitgereikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor Virol is dit een enorme eer en erkenning. Jan Lucas Oldenburger: ”De historie van Virol is onlosmakelijk verbonden met die van Oost-Groningen omdat Oost-Groningen sinds 1870 het hart is van de productie van karton. Mijn vader zag in 1970 de kans en startte het recyclingbedrijf Virol. Zijn visie heeft de basis gevormd voor waar we nu staan met Virol. Door onze passie voor ondernemen en kennis van de markt, zijn we inmiddels uitgegroeid tot een recyclingbedrijf met vestigingen in Scheemda, Winschoten, Genemuiden en diverse buitenlandse locaties. Als ondernemer ben je trots op deze fantastische groep mensen waarmee je samen de ambitie om te groeien realiseert. Ook de gemeente Oldambt heeft Virol de ruimte gegeven om haar ambitie en groei waar te maken. Dit bij elkaar opgeteld geeft mij als ondernemer in Oost-Groningen de inspiratie om door te gaan!”

Motivatie


De jury heeft bij haar afweging gekeken naar ondernemerschap, werkgelegenheid, maatschappelijke betrokkenheid, financiële situatie en innovatie. Karel Groen over de winnaar: “de compleetheid van hun dienstenpakket, de innovatiebereidheid, de nationale en internationale positionering en hun maatschappelijke betrokkenheid hebben een doorslaggevende rol gespeeld in de keuze die de Jury heeft moeten maken”.

Finalisten


Uit de zestien ondernemingen, die waren aangemeld om in aanmerking te komen voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen, waren door de jury drie finalisten geselecteerd. Naast de Virol Recycling Groep waren dit: Dutch Marine Inspection en Hessels Zeefbanden.

Erben Wennemars


Voormalig topschaatser Erben Wennemars was als gastspreker bij de prijsuitreiking aanwezig. Erben maakte, op zijn geheel eigen wijze, duidelijk dat er tussen topsport en ondernemen grote overeenkomsten bestaan. Met zijn bevlogen woorden over economische kansen, innovatie, uitdaging, het geloof in eigen kunnen en regionale binding wist hij de ruim 250 aanwezige ondernemers te boeien. Hij sloot af met een belangrijke en waardevolle zin: “houd plezier in dat wat je doet en laat los wat moet”.

Oost Groningen; ‘de Gouden Toekomst’


De Ondernemersprijs Oost-Groningen is een initiatief van de Ondernemerskring Oost-Groningen in samenwerking met de gemeente Oldambt en in het leven geroepen om de regionale bedrijvigheid te stimuleren. Bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Oldambt en leden van de Ondernemerskring Oost-Groningen konden zich (laten) nomineren voor de ondernemersprijs Oost-Groningen. De prijs wordt voortaan tweejaarlijks uitgereikt.


Aan de prijs is een bronzen award verbonden: ‘de Gouden Toekomst’.

Deze award is exclusief voor de ondernemersprijs Oost Groningen ontworpen door kunstenares Erlinde Ufkes – Stephanus.