economie

24 mrt 2016, 10:10

Vintage woonwinkel neemt intrek in monumentaal pakhuis in Donkersgang

Vintage woonwinkel neemt intrek in monumentaal pakhuis in Donkersgang

Woonwinkel Verroest is verhuisd naar een grotere locatie in de binnenstad van Groningen. De vintage-designzaak heeft zijn intrek genomen in een monumentaal achttiende-eeuws pakhuis aan de Donkersgang, tussen de Oosterstraat en Gelkingestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afgelopen weken is de voormalige opslag omgetoverd tot winkel. Het is voor het eerst sinds de bouw rond 1700 dat deze unieke locatie wordt gebruikt als winkelruimte.

'De afgelopen drie jaar waren we te vinden aan de Kleine Peperstraat in Groningen. Toen we de kans kregen om op deze bijzondere locatie een winkel te starten, hebben we geen moment getwijfeld. Het bijzondere pakhuis leent zich bij uitstek voor de industriële, vintage en brocante meubels, lampen en accessoires die we verkopen', aldus Sander Drent, eigenaar van Verroest.

'De voorwerpen die we uit alle hoeken en gaten van Europa verzamelen, hebben zich al generaties bewezen, zijn getekend door het verleden en vertellen een verhaal. Wij redden ze, knappen ze op en geven ze een tweede leven. Dat past heel goed bij het authentieke karakter en het verleden van het pakhuis als opslag van huishoudelijke artikelen.'

Verroest is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 18.00 uur en iedere eerste zondag van de maand of op afspraak. Ook is het gehele assortiment op www.verroest.nl te bekijken. Verroest levert in heel Nederland.