economie

02 nov 2015, 12:12

Vier Groningse ondernemingen onderscheiden voor inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Vier Groningse ondernemingen onderscheiden voor inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Vier Groningse bedrijven zijn door de gemeente Groningen onderscheiden voor de manier waarop zij zich inzetten voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Die bedrijven zijn Bios-groep, Donkergroen, Machinefabriek Rusthoven en Visschedijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Inspiratiedag ‘Social Return’ van afgelopen vrijdag heeft Wethouder Roeland van der Schaaf deze bedrijven de eerste Social Return Awards uitgereikt. De bedrijven krijgen hun award omdat ze zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

De Social Return Award is in het leven geroepen door de gemeente Groningen. De gemeente wil ondernemers in het zonnetje zetten voor de manier waarop ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betrekken in hun bedrijf. De award bestaat uit een logo die de bedrijven als een soort onderscheiding op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken.

 

De bedrijven

 

Wethouder Roeland van der Schaaf prees de awardwinnaars: “Deze bedrijven laten op inspirerende wijze zien dat zij maatschappelijke doelen kunnen combineren met de eigen bedrijfsvoering.”

 

Bios-Groep verzorgt voor de gemeente het Wmo-vervoer naar de dagbesteding en het werknemersvervoer naar iederz. De groep ontvangt een award onder andere voor de extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de doelgroep en voor hun inzet om te voorkomen dat deze de reguliere arbeidsmarkt verdringt.

 

Het groenbedrijf Donkergroen krijgt de Award voor de goede samenwerkingsvormen en haar positieve bedrijfscultuur. Het bedrijf leidt haar eigen mensen op om instroom uit de sociale werkvoorziening goed te integreren.