economie

27 jan 2012, 08:08

Videopitch introduceert noordelijke ondernemers in Nederland

Groninger ondernemers kunnen vanaf deze week op www.ikonderneemhet.nl hun bedrijf op een bijzondere manier voorstellen aan collega-ondernemers in de rest van het land. Ondernemers kunnen een videopitch laten maken door professionele filmers die vervolgens door Onderneem ’t geplaatst wordt op de homepage van ikonderneemhet.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De site, die in oktober werd gelanceerd, heeft nu al maandelijks tussen de zevenduizend en tienduizend bezoekers en inmiddels zijn er bijna vijfhonderd ondernemers actief. Omdat internet een steeds belangrijkere plek is om op te vallen als ondernemer, en Onderneem ’t wil laten zien hoeveel leuke bedrijven er in het Noorden zijn, start het bedrijf met deze – tijdelijke – actie. Ondernemers die gebruik willen maken van deze mogelijkheid, kunnen zich aanmelden op de portal en kenbaar maken mee te willen doen.

De videopitch is vergelijkbaar met de ‘elevatorpitch’, die is over komen waaien uit de VS. Het gaat erom dat de ondernemer in anderhalve minuut duidelijk weet te maken wie hij is, wat zijn bedrijf voor dienst of product heeft en waarom dit voor de potentiële klant van belang is. In de videopitch komt de ondernemer zelf in beeld met zijn verhaal. Dat levert hem in een klap een enorm bereik op. Onderneem ’t heeft als doel ondernemers in Groningen zichtbaar en succesvol te maken, en bedacht daarom deze actie.