economie

20 feb 2016, 10:10

Vertrek V&D “geeft ook nieuwe kansen Grote Markt”

Vertrek V&D “geeft ook nieuwe kansen Grote Markt”

“Het vertrek van V&D uit Groningen is eeuwig zonde, maar geeft tegelijk kansen voor nieuwe initiatieven”. Dat zegt wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken zaterdag in een interview met het Dagblad van het Noorden. Volgens hem gaat de gemeente Groningen binnenkort met de eigenaar van het pand om tafel  ‘om te kijken of we de ideeën die over en weer leven bij elkaar kunnen brengen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De wethouder laat in het interview ook weten optimistisch te zijn over de kracht van de Groningse economie. ‘Groningen is zo sterk, we overleden dit prima’, zo reagert hij op de sluiting van V&D.

Volgens wethouder Van Keulen bleek de afgelopen jaren bij de ontwikkeling van de Oostwand van de Grote Markt dat er interesse was in grote winkeloppervlaktes in Groningen. ‘Dus wie weet is er zo maar iemand die V&D in wil.’

De wethouder gaat ook in op de plannen voor de binnenstad, zoals neergelegd in de Binnenstadsvisie. Volgens de plannen, die komende week in de gemeenteraad worden besproken, zal het voetgangersgebied worden uitgebreid, en vertrekken de bussen vanaf de Grote Markt. “De Grote Markt is in potentie een van de mooiste pleinen van het land, maar niet zolang de bussen er overheen rijden. En een mooi plein is toch een trekker voor veel mensen’.