economie

09 okt 2012, 21:09

Verrassings winkel aan Grote Markt in Groningen: Søstrene Grene

Aan de Grote Markt-zuidzijde in Groningen opent donderdag 11 oktober een winkel met een voor Nederland unieke formule haar deuren. De openingshandeling zal worden verricht door de wethouder van economische zaken van de gemeente Groningen, de heer Ton Schroor. Het gaat om Søstrene Grene, onderdeel van een Deens concern met vijftig winkels in heel Scandinavië dat in Groningen voor het eerst de Nederlandse markt betreedt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een tijd dat veel detailhandelsondernemingen het lastig hebben, denkt Søstrene Grene juist een antwoord te hebben gevonden op de concurrentie van het online winkelen.


Søstrene Grene is een zaak met nonfood en food producten waar winkelen weer een verrassende belevenis wordt. Juist door ook veel onverwachte producten aan te bieden is het winkelen er spannend en aantrekkelijk, zo is de ervaring van het concern in Scandinavië. Een lage prijs in combinatie met gezelligheid en een aanbod van gebruiksvriendelijke artikelen zijn er de succesfactoren.


Søstrene Grene is gevestigd aan de Grote Mark 43-44 waar vroeger de winkels Project 43 en Jansen & Jansen waren gevestigd. Deze zijn samengevoegd, waardoor er nu een zeer ruim bedrijf is ontstaan waar 250 artikelen uit een vast assortiment te koop worden aangeboden samen met 800producten die variabel zijn en afhankelijk van seizoenen en feestdagen.


Ook het interieur en de stemmige sfeer zijn zeer uitzonderlijk. Alle producten worden verkocht vanuit houten kistjes en worden met spots aangelicht, wat een gezellig markt-idee geeft. Er wordt klassieke muziek gedraaid die bijdraagt aan een rustige sfeer.


Rustig winkelen


Bijzonder is dat de consument in Søstrene Grene rustig kan winkelen: er is geen lawaai, iedereen kan ontspannen shoppen en uitvoerig de tijd nemen om zich te laten verrassen door het voor Nederland unieke assortiment . Die variëren van servetten, kaarsen, keukengerei, borden, bestek en seizoensartikelen, tot food, kunstschildersbenodigdheden, speelgoed of zeep. Veel producten zijn speciaal gemaakt door Scandinavische ontwerpers en in Nederland onbekend.