economie

08 jun 2016, 09:09

Verf- en kunstenaarszaak Bossina is failliet

Verf- en kunstenaarszaak Bossina is failliet

Bossina Verf en Behang op de punt van de Pottebakkersrijge en de Westerhavenstraat is failliet. De huidige ondernemer ziet volgens het Dagblad van het Noorden geen toekomst meer in de verfzaak, die zich de laatste jaren ook toelegde op kunstenaarsbenodigdheden en artikelen voor de grafische sector.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bossina was sinds 1903 voor veel Groningers dé plek waar ze terecht konden voor verf en behang. De zoon van de naamgever, Rudolf Bossina, verkocht in 2003 zijn winkel aan Erik Brouwer en die deed Bossina in 2010 over aan werknemer Rudolf Wentel. Vanaf dat moment werden de omzet en het rendement elk jaar minder.

De gespecialiseerde verfwinkel zag de laatste jaren steeds meer omzet naar de bouwmarkten vloeien en dat geldt ook voor specialistische verven. “Het jaar 2010 was dan ook niet de beste tijd om een winkel te beginnen”, oordeelt curator Hans Silvius (De Haan Advocaten en Notarissen) dan ook.

Bossina blijft voorlopig open, om een eventuele doorstart makkelijker te maken. Lukt dat niet, dan wordt de nog aanwezige voorraad leegverkocht.