economie

20 okt 2014, 16:04

Vera gekozen tot ‘Beste Poppodium van Nederland’

Vera gekozen tot ‘Beste Poppodium van Nederland’

Het jongerencentrum Vera in Groningen is uitgeroepen tot ‘Beste Poppodium van Nederland’. Dat is gebeurd door lezers van de culturele jongerensite www.deadline.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vera wordt, aldus deadline.nl, vooral geroemd voor zijn eigen programmering. ‘Het programma van Vera blijft, in tegenstelling tot bijna alle podia van Nederland eigen. Opgeteld met de heerlijke Groningse nuchterheid die het podium uitstraalt zorgt dat voor een Muziekpodium waar Nederland trots op mag zijn.’

 

 

Filmtheater WORM uit Rotterdam werd winnaar in de categorie filmtheaters. Worm blonk vooral uit vanwege het eigenwijze karakter van de Rotterdamse cinema. ‘Knotsgek, ruw en Rotterdams eigenwijs. Het WORM zet met zijn filmtheater de wereld op zijn kop. Filmzalen gebouwd uit vliegtuigen, een cultvideotheek en een filmaanbod die nergens anders te vinden is. Het WORM theater is een pretpark voor filmliefhebbers.’

 

Vera en WORM kwamen het best uit de test van het onderzoek van Deadline.nl. Recensenten van Deadline.nl gingen de afgelopen maanden langs bij alle poppodia en filmtheaters van Nederland. Daar keken zij naar de prijs van het bier, het kaartje. Maar vooral  naar de sfeer. Hieruit kwam een Culturele kaart van Nederland.

 

Poppodia

 

Deadline.nl bezocht tot nu toe 30 poppodia. Van de HHM in Amsterdam tot aan De Nul in Enschede. Deadline kijkt naar het aanbod; de prijs van het bier en vooral de sfeer. Is het een kille hal of een sfeervol podium. Hieruit kwam het beste muziekpodium van Nederland naar voren.