economie

09 jun 2015, 09:09

Venus & De Waard naar Delfzijl: “Er gaat veel gebeuren in deze regio!”

Venus & De Waard naar Delfzijl: “Er gaat veel gebeuren in deze regio!”

Venus & De Waard - machinefabriek en scheepsreparatie uit IJmuiden - heeft een nieuwe vestiging geopend in Delfzijl. Dat meldt de website www.eemsdelta.nl. Venus & De Waard wil haar activiteiten nu uitbreiden naar de Eemsdelta. Volgens directeur Peter Heere staat er veel te gebeuren de komende jaren in Delfzijl en de Eemshaven en is het nu een uitstekend moment om ook in Noord-Nederland een vestiging te openen. Het bedrijf is actief in de maritieme en industriële sector.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waarom naar Delfzijl?

 

Het gebeurt niet zo heel vaak dat bedrijven vanuit Noord-Holland naar Noord-Groningen gaan. Waarom heeft Venus & De Waard deze stap genomen? Peter Heere: ‘Omdat wij het gevoel hebben dat er de komende jaren veel gaat gebeuren in deze regio. Wij waren op de Eemsdelta-regio getipt door een bedrijf uit onze eigen regio, BK Ingenieurs. Daar vertelde men ons dat de Eemsdelta een gebied is waar erg veel gebeurt en nog veel meer gaat gebeuren. En nadat wij enkele keren op bezoek zijn geweest in Delfzijl en de Eemshaven kregen wij ook stellig de indruk dat er nieuwe kansen en mogelijkheden liggen voor een bedrijf als het onze’.

 

Eemsdelta EZ

Wat ook heeft meegeholpen is dat Venus & De Waard snel in contact kwam met het bureau Eemsdelta EZ. ‘Drie medewerkers van dit bureau hebben ons echt enorm geholpen! Zij zorgen voor nieuwe contacten en helpen ons met het opbouwen van een netwerk. Dankzij de hulp van de heren Hoorndijk, Ottens en Mooi van dit bureau leren we snel de weg kennen in de Eemsdelta. Ik denk dat zo’n bureau echt noodzakelijk is om nieuwe bedrijven snel wegwijs te maken!’, aldus Peter Heere.

 

Over Venus & De Waard

Venus & De Waard is een constructie- en reparatiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie, technische ondersteuning en constructiewerk. Dit doet Venus & De Waard vooral voor de scheepvaart en voor de industriële sector. Tevens is het bedrijf leverancier van industriële slangen en verzorgt het de assemblage en plaatsing hiervan.

 

Lees hier meer over Venus & De Waard  en de Eemsdelta