economie

11 apr 2018, 10:10

Veel winkels binnenstad gewoon open op Koningsdag 27 april

Veel winkels binnenstad gewoon open op Koningsdag 27 april

  Veel winkels in de binnenstad van Groningen zijn een groot deel van de dag wél gewoon open op Koningsdag, vrijdag 27 april. De meldt de Groninger Ondernemers Courant. (Lees verder)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onlangs werd gemeld dat veel zaken er voor hebben gekozen om deze dag dicht te zijn. Maar lang niet alle zaken hebben die keuze gemaakt: veel winkels zijn een belangrijk deel van de dag wél open, ook in de Herestraat.

‘De winkels zijn er helemaal vrij in om daar zelf een beslissing over te nemen. Wél is het zo dat de gemeente heeft bepaald dat winkels langs de route die het Koninklijk paar door de binnenstad wandelt, tijdens deze wandeling gesloten moeten zijn. Dat heeft puur te maken met veiligheidsmaatregelen. Die sluiting is van ’s morgens elf tot ’s middags een uur. Maar daarvoor en daarna mag iedereen zelf weten of ze open zijn op dicht’, vertelt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club.


Feest vieren


In verband met sluiting tijdens de wandeling van het koninklijk paar besloten veel zaken om dan maar de hele dag dicht te gaan. Ook om bijvoorbeeld medewerkers de gelegenheid te geven feest te vieren op koningsdag.


Maar in de media is een beetje ondergesneeuwd geraakt dat niet álle zaken die keuze hebben gemaakt om dicht te gaan. Diverse zaken, ook in de Herestraat, kiezen er wel voor om open te zijn.


‘Het is vrijheid, blijheid: iedereen mag het zélf bepalen. Voor de consument die die dag wil shoppen in Groningen is het zeer de moeite waard om naar Groningen te komen, want veel zaken zijn dus wel open. Mocht je op zoek zijn naar iets specifieks en je twijfelt of een zaak open is, bel dan gewoon even’, zo betoogt Eric Bos.


Sowieso een prachtige dag


Overigens is de horeca wel veelal open: ook voor de horeca-ondernemers belooft Koningsdag een prachtige dag te worden.

 

(Foto: Facebook Herestraat Groningen).