economie

16 mei 2016, 20:08

V&D-pand Groningen: Canadees warenhuisbedrijf Galeria Inno mogelijk geïnteresseerd

V&D-pand Groningen: Canadees warenhuisbedrijf Galeria Inno mogelijk geïnteresseerd

Er is mogelijk weer een gegadigde voor een nieuw warenhuis in het oude V&D pand aan de Grote Markt in Groningen. Medewerkers van het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay zijn komende week in Nederland. Dit warenhuis bedrijf wil in Nederland dochterbedrijven vestigen onder de naam ‘Galeria Inno

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De medewerkers van Hudson’s Bay zijn naar Nederland gereisd om komende week overeenkomsten te tekenen met eigenaren van panden waar vroeger V&D in was gevestigd. Dat meldt vanavond de NOS. Welke panden in welke Nederlandse steden dat zijn, is niet bekend.

Volgens het bericht op NOS.nl heeft Hudson’s Bay plannen om met haar dochter Galeria Inno zowel in grootte als prijsklasse de tweede warenhuisketen van Nederland te worden.Maar Hudson’s Bay wil lang niet alle panden waarin vroeger V&D’s gevestigd waren overnemen. Ook zou het bedrijf een iets andere formule voor ogen staan dan V&D: een luxer segment, meer richting De Bijenkorf.


In totaal zou Hudson’s in Nederland in eerste instantie tien winkels willen, en later nog eens tien.  Alleen al vanwege de geografische spreiding door heel Nederland, zou Groningen dan geen onlogische keuze lijken. Bovendien was V&D in Groningen onder leiding van de vroegere directeur Eric Bos een van de beste vestigingen van V&D Nederland.