economie

23 mei 2016, 13:01

Benjamin Derksen (Experty) houdt lezing voor Groningse ondernemers tijdens NOMplus Live op 8 juni

Benjamin Derksen (Experty) houdt lezing voor Groningse ondernemers tijdens NOMplus Live op 8 juni

Groningse ondernemers kunnen zich weer aanmelden voor een bijzondere editie van ‘NOMplus Live’. Dat is een serie informatieve en inspirerende lezingen gewijd aan actuele thema’s. Woensdag 8 juni aanstaande is de bijeenkomst gewijd aan off- en online ontwikkelingen. De NOM heeft een van Groningens meest succesvolle online ondernemers bereid gevonden dan de inleiding te verzorgen: Benjamin Derksen (mede eigenaar van Experty).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijeenkomst op 8 juni is ’s middags vanaf 16.00 uur bij NOM Participatie Smit Kwekerijen aan de Siepweg 4 te Sappemeer. Benjamin Derksen (mede eigenaar van Experty) zal er meer vertellen over off- en online ontwikkelingen. Een groeiende trend vandaag de dag is het openen van stenen winkels (bricks) door online shops (clicks) en vice versa. Benjamin gaat terug in de tijd en wijst de overeenkomsten aan tussen één van de eerste winkelketens (Selfridges), Amazon en Experty.

 

 

Steeds meer e-commerce-ondernemers besluiten hun online succes offline verder uit te bouwen met fysieke winkels. Maar hoe maak je eigenlijk de overstap van clicks naar bricks en omgekeerd? Waarom zou je als succesvolle e-commerceondernemer een winkel willen runnen? De malaise van de fysieke retail is zichtbaar in de winkelstraten. Waarom zou je je vingers daar als online-ondernemer aan willen branden? En omgekeerd, is het echt noodzakelijk om van bricks naar clicks te gaan? Kortom, discussie genoeg waar Benjamin ons graag in meeneemt.

 

Over Experty en Benjamin Derksen

 

 Experty is één van de voornaamste Europese online gespecialiseerde winkels met 340+ e-commerce winkels volledig in eigendom. Alles wordt in eigen beheer gebouwd, inclusief de magazijnbeheersysteem, online marketing bod systeem, de voorkant van de e-commerce winkels, en de content management system. Experty beschouwt zich als een ICT bedrijf dat toevallig ook met online commerce bezig is. Benjamin sloot zich 5 jaar geleden aan bij Experty als aandeelhouder samen met Reinier de Jonge. Samen zijn ze volledige eigenaren van het bedrijf.

 

Smit Kwekerijen

 

 Na de inleiding door Benjamin neemt Kees Pingen, algemeen directeur van Smit Kwekerijen, het stokje over. Smit Kwekerijen is een verborgen parel in de provincie Groningen. In Sappemeer werken zo’n 200 medewerkers vanuit 6 verschillende teeltlocaties die in oppervlakte 15 hectare beslaan. Jaarlijks worden ruim 13 miljoen groene kamerplanten geproduceerd en verkocht in met name de Europese markt. De oprichter Obed Smit reist als planthunter de hele wereld af op zoek naar nieuwe en onbekende varianten om zo het unieke assortiment in stand te houden en uit te breiden. De planten van Smit zijn veelal te herkennen aan het label “Eden Collection” in de tuincentra, bij de bloemisten of bouwmarkten.

 

De organisatoren verwachten deze NOMplus Live rond 18.15 uur af te sluiten.

 

Om u aan te melden: klik hier

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Petra Engel van de NOM via telefoonnummer (050) 521 44 16 of via engel@nom.nl.