economie

13 sep 2016, 10:10

Vakantiedrukte op Groningen Airport Eelde (Video)

Het was gistermiddag gezellig druk op Groningen Airport Eelde. Dat had te maken met gaande en inkomende vakantievluchten. Door de tropische hitte leek het net of je op een druk, internationaal vliegveld stond. Volgende week start de nieuwe dagelijkse luchtverbinding op Kopenhagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf de 19e is het dan mogelijk om voor 129 euro retour naar Kopenhagen te gaan.

Mede in verband met de komst van de nieuwe aansluiting start er vanaf 19 september ook een nieuwe busverbinding: een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt.

Hiermee wordt het voor passagiers gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen tussen de stad Groningen en de luchthaven. De inzet is om passagiers zo optimaal mogelijk te bedienen en een bezoek aan Groningen zo prettig mogelijk te maken.

“We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. Zeker door de 2-dagelijkse vluchten vanuit Kopenhagen die ook 19 september starten. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen. Door deze directe busverbinding kan dat!”, aldus  Hans Poll van Marketing G

De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz.

Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor €5,- per enkele reis. Men kan ook reizen met de OV-chipkaart.
De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op de bereikbaarheidspagina