economie

24 okt 2014, 09:09

Tsjechië opent consulaat in Groningen

Met het overhandigen van het gevelbord heeft de ambassadeur van de Tsjechische Republiek,  Jaroslav Horák, gisteren de officiële opening verricht van het Tsjechische consulaat in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Albert-Jan Postma is bij deze gelegenheid benoemd tot honorair-consul van Tsjechië in Groningen.

Met het consulaat in Groningen realiseert Tsjechië een steunpunt in Noord-Nederland dat, met veel kennis van en ervaring met de specifieke noordelijke situatie, Tsjechische burgers en bedrijven terzijde kan staan. Het consulaat kan tevens een rol spelen in het tot stand komen van nieuwe verbindingen tussen Tsjechië en Noord-Nederland.

 

Tijdens de openingsceremonie kondigde Albert-Jan Postma aan met een nieuwe Nederlandse vertaling te komen van het boek van de wereldberoemde Jan Amos Comenius ‘Het Labyrint der Wereld (1632)’.

 

De feestelijke opening vond plaats in het Hampshire Hotels Groningen. De vestiging van Hampshire Hotel – Groningen Centre aan de Radesingel 50 zal de thuisbasis van het nieuw gevestigde consulaat zijn. De opening werd bezocht door vertegenwoordigers van overheden en bedrijfsleven uit het noorden van het land.

 

Albert-Jan Postma is bij deze gelegenheid benoemd tot honorair-consul van Tsjechië in Groningen. Postma is geen onbekende in het noordelijke bedrijfsleven. Als directeur en (mede-) eigenaar van Freia en andere bedrijven is hij een actief ondernemer.