economie

13 aug 2014, 07:07

Traffic4U overgenomen door IPG Mediabrands

Het Groningse onlinemarketingbureau Traffic4U is overgenomen door IPG Mediabrands. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Traffic4U werd in 2000 opgericht door Gert-Jan Munneke. Bij het bedrijf werken 70 mensen. Traffic4U blijft in Groningen gevestigd. Het kantoor in Amsterdam zal geïntegreerd worden in het kantoor van IPG Mediabrands in Amsterdam. Reprise Media, de huidige Search unit van IPG Mediabrands, zal opgaan in Traffic4U, waarna de nieuwe combinatie verder zal gaan onder de naam Traffic4U. bGenius, onderdeel van de overname, zal gebruikt gaan worden voor de klanten van IPG Mediabrands Nederland en verder waar mogelijk internationaal uitgerold worden.

 

Irene Valens, Traffic4U’s CEO, wordt CEO van de nieuwe combinatie en krijgt de verantwoordelijkheid over alle Search en Performance Marketing activiteiten binnen IPG Mediabrands Nederland. Oprichter Gert-Jan Munneke krijgt de rol van Commercial Director. Beiden rapporteren aan IPG Mediabrands Benelux CEO Diederik Breijer.

 

IPG Mediabrands is eigendom van Interpublic Group en de mediaholding van de bureaus UM, Initiative, BPN, Cadreon, SpringCreek en Magna.