economie

18 jun 2014, 07:07

Total Ship Supply: snelste groeier in Eemsdelta bij de Eemshaven

Total Ship Supply: snelste groeier in Eemsdelta bij de Eemshaven

Ze zijn er nog: de snel groeiende bedrijven in Groningen en jonge ondernemers die vanuit het niets een grote onderneming opzetten. Op zijn 24ste begon Bastiaan Busz als eenmans zaak in de Eemshaven. Nu, vijf jaar later, heeft hij twintig medewerkers, is hij actief in hele wereld, en is het eind nog lang niet in zicht, zo is te lezen in een interview op de website www.eemsdelta.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bedrijf Total Ship Supply in de Eemshaven groeit onstuimig door. Ruim vijf jaar geleden werd deze leverancier voor schepen in de koopvaardij, visserij en offshore als mede-opgericht door de toen 24-jarige Bastiaan Busz.

Inmiddels is de omzet van Total Ship Supply zeer sterk gegroeid, het bedrijfspand vergroot en het aantal medewerkers na een krachtenbundeling met Eagle Ship Supply gestegen naar ruim twintig. Daarmee is Total Ship Supply nu een van de snelst groeiende bedrijven in de Eemsdelta.

‘Ja, het gaat gelukkig heel goed. We hebben een mooi team met bevlogen medewerkers en samen zetten we de schouders er onder’, vertelt Bastiaan Busz, die tevens voorzitter is van de stichting Bedrijfsbelangen Eemshaven (BBE).

 

Het bedrijf levert artikelen aan de zeevaart, van voedingsmiddelen en schuursponsjes, tot en met gereedschap en elektronica. Klanten zitten niet alleen in de Eemshaven, maar ook in de havens van Rotterdam, Antwerpen en Duitsland tot zelfs in havens van China.

 

Eagle Ship Supply

 

Per 1 mei heeft Total Ship Supply  de aandelen overgenomen van collegaleverancier Eagle Ship Supply uit Groningen. Dat bedrijf is in zeer korte tijd ingetrokken bij Total Ship Supply in de Eemshaven en inmiddels al volledig geïntegreerd.

 

‘We hebben daartoe besloten omdat beide bedrijven elkaar uitstekend aanvullen. In ons eentje waren we te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. In piekmomenten kwamen we soms capaciteit te kort, en op rustige momenten konden we het goed aan. Dat gold ook voor Eagle Ship Supply. Daarop zijn we eens gaan praten, en dat leidde uiteindelijk tot de integratie’, vertelt Bastiaan Busz. De oud-directeur van Eagle is inmiddels commercieel directeur geworden in de nieuwe organisatie.

 

‘Wat we hoopten is uitgekomen: de twee bedrijven passen als tandwielen in elkaar. We vullen elkaar uitstekend aan.’, zo zegt Bastiaan. Het staat niet in de planning om de naam Eagle Ship Supply te veranderen: die blijft vooralsnog als bekend merk bestaan.’

 

Toekomst

 

Bastiaan Busz moet er zelf wel even aan wennen dat hij nu directeur is van een fors bedrijf. Maar hij is vast van plan om alle klussen te blijven doen, en dus ook zelf de handen uit de mouwen te steken bij de schoonmaak, het vervoer of het bijhouden van de voorraad. Al was het alleen maar omdat hij dan scherp zicht houdt op het bedrijf.

 

‘Wat de toekomst betreft willen we lokaal graag doorgroeien tot een stabiele speler. Maar ook buiten-lokaal willen we groeien. Ik sluit op termijn vestigingen elders niet uit. We hebben ambitie.’, aldus de in Appingedam woonachtige Busz.

 

Het volledige interview op:

 

 

www.eemsdelta.nl