economie

31 okt 2012, 09:09

Titel ‘Zakenvrouw van het Noorden’ naar Friese Bertina van den Berg

De Friese Bertina van den Berg (41) heeft gisteren de titel ‘Zakenvrouw van het Noorden 2012’ gewonnen. Ze is oprichter en eigenaresse van Berino, The Art of Beauty, een kapsalon en schoonheidsbedrijf meteen bijzondere afdeling voor haarstukken voor mensen die bijvoorbeeld na chemotherapie te kampen hebben met haaruitval. Het bedrijf blijkt in een grote behoefte te voorzien want hoewel het slechts vijf jaar geleden werd opgericht telt het nu al zeventien medewerkers. Een van de redenen voor het succes is misschien wel het feit dat mensen met haaruitval er ook in het weekend terecht kunnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het evenement ‘Women in Business’ in Martiniplaza en werd vakkundig gepresenteerd door Hanneke Kappen.


Bertina van den Berg was genomineerd samen met de Groningse Thea Galema uit Tolbert, directeur van Contex Talen. De Drentse genomineerde was Bea Kortwijk, eigenaresse van een vestiging van Albert Heijn in Sleen.


De jury stond onder leiding van Karin Orsel uit Delfzijl, die eerder ook al deze titel won en die zelfs Zakenvrouw van het Jaar van Nederland was geworden.
Volgens de jury ware

n alle drie kandidaten in principe prima geschikt voor de titel, maar ging deze toch naar Bertina omdat zij net iets overtuigender was op het gebied van zakelijkheid, gedrevenheid, passie en ondernemerschap.