economie

14 jul 2015, 10:10

Tijd voor een nieuwe kleur voor de Zwarte Doos in Groningen?

Tijd voor een nieuwe kleur voor de Zwarte Doos in Groningen?

De Zwarte Doos staat aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. Maar als dit reusachtige gebouw aan de Eendrachtskade dan toch een nieuwe toekomst krijgt, zou een nieuw kleurtje dan niet ook een heel goed idee zijn? De kleur zwart is misschien wel een beetje somber, zeker als het grijs en grauw weer is. Of hoort die zwarte kleur juist bij dit karakteristieke kolossale gebouw. Wat vindt U?? En kan een van onze lezers misschien photoshoppen, en kijken hoe het gebouw er in lichtere kleuren uit kan zien? Stuur het resultaat svp naar: info@gic.nl We zullen dat graag plaatsen!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het voormalige gebouw van de Sociale Dienst in Groningen, de Zwarte Doos, wordt in elk geval omgebouwd tot multifunctioneel complex. Er komen kantoren, appartementen, een hotel en een restaurant in het gebouw. 

 

Dat meldt RTV Noord dinsdag.

 

Het gebouw wordt volgens het bericht omgetoverd tot een multifunctioneel complex met kantoren, appartementen, een hotel en een restaurant op de bovenste verdieping. Met fraai uitzicht over de stad.

 

Het gebouw bleek de afgelopen jaren te groot om te verhuren aan een partij. Daarom is gekozen voor multifunctionele opzet.

 

De Zwarte Doos staat al jaren leeg. De afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Groningen was er gehuisvest, maar zij zijn vertrokken naar een nieuw gebouw tegenover station Europapark.