economie

26 jan 2017, 21:09

Tientallen Groningse bedrijven melden zich nu al aan voor open bedrijvendag OpenStad op 18 maart

Tientallen Groningse bedrijven melden zich nu al aan voor open bedrijvendag OpenStad op 18 maart

Vijf Groningse ondernemers hebben het voortouw genomen om dit jaar, in maart, voor de tweede keer een open bedrijvendag te organiseren onder de naam Open Stad. Dat betekent dat alle Stadjers een kijkje in de keuken kunnen nemen bij díe bedrijven die ze interessant vinden. Volgens een van de organisatoren, Marleen Boer, is de belangstelling groot en hebben zich nu al bijna veertig bedrijven aangemeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ondernemers uit alle delen van de gemeente Groningen hebben zich al aangemeld voor de tweede editie van de open bedrijven dag OpenStad. Dagelijks komen er aanmeldingen bij voor dit evenement op zaterdag 18 maart. ‘Het is dan ook een schitterende kans voor bedrijven om zich te laten zien en om in de publiciteit te komen. En voor bedrijven die nieuwe medewerkers zoeken is het ook een ideale mogelijkheid om personeel te werven!’, zegt Marleen Boer. Zij is eigenaar van het bedrijf Medity aan de Paterswoldseweg, en een van de vijf stad-Groninger ondernemers die het evenement organiseren.

 

Het is de tweede keer dat OpenStad georganiseerd gaat worden. Dit naar voorbeeld van een zeer populaire Open Bedrijvendag in Drenthe. De initiatiefnemers stelden vorig jaar dat ‘wat Drenthe kan, kan Groningen ook!’ Aan de eerste editie vorig jaar deden meteen al 75 bedrijven en instellingen mee, en er kwamen toen al duizenden bezoekers.

 

Terwijl de publiciteit voor het evenement nog moet losbarsten, hebben zich nu al bijna veertig bedrijven aangemeld. Marleen Boer is daar heel blij mee. Komende week, woensdag 1 februari, gaat ze met de andere bestuursleden Rick Meijer (Fabory), Jaap Aardappel (Scoperta), Anne Kruizinga (Datas) en Reinier de Jonge (Frank) op pad, om nog meer bedrijven enthousiast te maken voor het evenement.

 

‘Vorig jaar was het een fantastische dag. En dat willen we op 18 maart even over doen. We kregen vorig jaar na afloop veel positieve reacties van de deelnemende bedrijven’.

 

Volgens haar biedt het evenement dan ook veel mogelijkheden en kansen. Waarom zouden bedrijven mee moeten doen aan OpenStad?

 

‘Het is een prachtige kans voor bedrijven die medewerkers zoeken om zich te presenteren. Je kunt er dus nieuw personeel mee werven. Op de tweede plaats kun je meer bekendheid geven aan je product of aan je dienst. En op de derde plaats levert het voor heel weinig geld een gólf aan publiciteit voor je onderneming op!’, aldus Marleen.

 

Wat die publiciteit betreft: bedrijven krijgen niet alleen een banner op de website, maar ook is er aandacht in de regionale media: TV Noord, OOGTV, Dagblad van het Noorden, GIC.nl en GROC.nl ‘En dat allemaal voor een bijdrage van 195 euro! Deelname is overigens heel eenvoudig: je hoeft niet veel meer te doen dan de deuren te openen en een plakje cake klaar te leggen!’, aldus Marleen Boer.

 

Voor meer informatie: ga naar www.openstad050.nl