economie

04 jun 2014, 15:03

Tientallen banen weg bij Elker in de provincie Groningen

Bij Elker, organisatie in jeugd- en opvoedhulp in de provincie Groningen, zullen circa dertig medewerkers hun baan verliezen in verband met bezuinigingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Elker is een organisatie in jeugd- en opvoedhulp in de provincie Groningen en bereidt zich voor op de transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten per 1 januari 2015. De transitie gaat gepaard met bezuinigingen. Deze aangekondigde krimp heeft grote impact op cliënten en medewerkers. Elker is genoodzaakt nu al maatregelen te nemen door behandelgroepen in de 24-uurszorg en klinische GGz te gaan sluiten, zo laat de organisatie woensdag weten.

 

 

Totaal gaat het bij deze maatregel om 20 capaciteitsplekken en ca. 30 medewerkers. De sluiting van de groepen vanaf 1 januari 2015 heeft gevolgen voor de cliënten en de medewerkers.

 

'Elker gaat voor een verantwoorde afbouw van de groepen, waarvoor in de komende tijd al de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden. Voor de cliënten zoeken we in overleg met ouders en kinderen/jongeren naar passende oplossingen. Zo nodig zal een geschikte andere plek gevonden moeten worden. Het belang van continuïteit en waarborgen van kwaliteit van zorg aan de cliënt staat voorop, maar komt wel onder druk te staan', aldus een persverklaring.