economie

21 apr 2018, 09:09

Komen er teveel restaurants in Groningen?

Komen er teveel restaurants in Groningen?

Horecaondernemers in Groningen maken zich zorgen om de snelle groei van het aantal restaurants in de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Directe aanleiding is de aankondiging van het feit dat Happy Italy, een Italiaanse fastfood keten waar je goedkoop en snel Italiaans kunt eten, laat weten een tweede vestiging in Groningen te willen openen. De eerste vestiging in de Oosterstraat ging nog maar enkele weken geleden open, maar de belangstelling blijkt groter dan verwacht

In het artikel in het Dagblad laat voorzitter Irene van der Velde van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Stad weten bezorgd te zijn over de groei van het aantal horecazaken. Volgens haar ‘vissen alle horecaondernemers in dezelfde vijver’, en dan kunnen er zaken gaan omvallen wanneer er steeds maar nieuwe restaurants bij komen.

Happy Italy
Ook eigenaresse Sabine Baire van pizzeria Italia in de Pelsterstraat maakt zich zorgen om de groei van het aantal restaurants. Ze is niet bevreesd voor de concurrentie van Happy Italy, omdat dat restaurant een heel andere formule heeft dan haar bedrijf waar authenticiteit voorop staat.

Maar wel maakt e zich zorgen om de groei van het aantal eetgelegenheden in het algemeen in de stad. ‘Links en rechts en overal kun je eten. Ik snap niet dat de gemeente dat geen halt toeroept’, aldus mevrouw Baire in het Dagblad van het Noorden van zaterdag.