economie

14 sep 2017, 09:09

Ten Boer geeft 1 euro per inwoner aan Sint Maarten

Ten Boer geeft 1 euro per inwoner aan Sint Maarten

De gemeente Ten Boer doneert 1 euro per inwoner aan de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint Maarten. In totaal gaat het om een bedrag van 7000 euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente geeft daarmee gehoor aan een oproep van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om de getroffen collega-gemeenten Sint Eusatius en Saba op Sint Maarten te helpen.

,,We geven zelf het goede voorbeeld en sporen andere Groningse gemeenten en onze eigen inwoners aan om gul te geven voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten’’, zegt wethouder Annie Postma van gemeente Ten Boer. ,,Wij geven 1 euro per inwoner. Als andere gemeenten dat ook doen, kunnen inwoners en bedrijven niet achterblijven.’

Nationale actie

Vrijdag 15 september houden Het Rode Kruis, de publieke omroepen en de commerciële omroepen de nationale actie ‘Nederland helpt Sint Maarten’, om geld in te zamelen voor de wederopbouw van Sint Maarten. Naast noodhulp wordt een deel van het geld gebruikt voor wederopbouw. Wie geld wil geven kan dit storten op giro 5125 van Het Rode Kruis.