economie

27 mrt 2017, 10:10

Tal van activiteiten in Groningen in teken van ‘Week van het geld’

 Tal van activiteiten in Groningen in teken van ‘Week van het geld’

Vanaf vandaag, maandag 27 maart t/m 31 maart, vindt de ‘Week van het geld’ plaats. De Groningse Kredietbank organiseert 55 verschillende activiteiten voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Op donderdagochtend 30 maart is er een Geldfestival in het Noordlease Stadion. Ruim 1000 leerlingen uit 38 groepen van basisscholen in Groningen en Ten Boer zijn aanwezig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de Week van het geld geeft de Groningse Kredietbank gastlessen ‘omgaan met geld’. Leerlingen, gaan aan de slag met thema’s als sparen, zakgeld en uitgaven. Stadsdichter Lilian Zielstra en oud-stadsdichter Kasper Peters verzorgen gastlessen ‘poëzie en geld’. Stichting Discussiëren Kun Je Leren organiseert namens de gemeente masterclasses ‘in debat over geld’ en een debatbattle.

 

Geldfestival

 

Op het Geldfestival komen leuk, interactief en leerzaam bij elkaar. In de debatbattle gaan leerlingen met elkaar in dialoog over financiële stellingen. Wethouder Mattias Gijsbertsen zit in de jury van de debatbattle. De debatrondes worden afgewisseld met een geldquiz, dans, acts en interactie. Arjen Robben stuurt een videoboodschap.

 

Koningin Máxima

 

Het Geldfestival is de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens Global Money Week. Er komt een live verbinding met het Global Money Week Event en koningin Maxima. Het Geldfestival vindt plaats op 30 maart van 10.00-12.00 uur in het Noordlease Stadion. De gemeente organiseert het Geldfestival in samenwerking met
FC Groningen.

 

Sponsoren

 

De gemeente Groningen zoekt actief de verbinding in maatschappij en bedrijfsleven. Het Geldfestival is mede mogelijk door Albert Heijn, Donar, Martiniplaza, Sport050, Rabobank de provincie Groningen en GasTerra.

 

Week van het geld

 

De nationale Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’. Het doel van deze week is om jongeren te leren omgaan met geld. De gemeente Groningen is partner in de Week van het geld in het kader van schuldpreventiebeleid. Door kinderen jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid.