economie

21 nov 2014, 09:09

Symposium over Internationaal zakendoen in Noord Nederland

Symposium over Internationaal zakendoen in Noord Nederland

Voor Groningse en andere noordelijke ondernemingen die internationaal zaken willen doen, of daar meer over willen weten, organiseert de Kamer van Koophandel Noord-Nederland op 27 november in Leeuwarden een symposium. Ook is er een kennismarkt met vijftig standhouders, en alle mogelijk informatie over export. ‘Internationaal in 1 dag, de wereld aan uw voeten!’, is de naam van dit symposium dat wordt gehouden in het Word Trade Center.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Wilt u voor het eerst de markt buiten Nederland verkennen? Of bent u al enige jaren thuis in de internationale handel en wilt u nog wat nieuwe tips opdoen?

De Kamer van Koophandel heeft samen met de provincie Fryslân het initiatief genomen voor deze dag waarin alles wat nodig is om verdere stappen te zetten naar export en internationaal werken aan bod komt.

 

U kunt uw internationale horizon verbreden door op onze kennismarkt in gesprek te gaan met specialisten op het gebied van exportfinanciering, veilig zaken doen, transportdocumenten, exportadvies, gebruik van e-commerce en ook te spreken met 20 landenspecialisten uit Noord-Amerika, Scandinavië, Duitsland, Rusland en nog veel meer.

 

Voetbalspecialisten Gertjan Verbeek en Evert ten Napel vertellen over Internationaal ondernemen is Topsport en exportkampioenen zoals Heineken en Friesland Campina delen hun ervaringen op dit gebied.

 

Op de kennismarkt vindt u ruim 50 standhouders met organisaties als Instituut Clingendael, Fenedex, Nederlands Centrum Handelsbevordering, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Douane, hogescholen, diverse landendeskundigen, banken, accountants, vertaalbureaus, advocaten, verzekeringen, Europese netwerken en handelskamers. De volgende Noordelijke bedrijven delen hun kennis tijdens de ronde tafel gesprekken oa  Holiday Ice, TEN, Storm MC, Heineken, Friesland Campina.

 

 

Aanmelden op:   www.kvk.nl/internationaalin1dag